Bezoek aan La Trappe op 30 september 2011

Bierbrouwerij de Koningshoeven, de brouwerij waar La Trappe wordt gebrouwen, is de enige Trappistenbrouwerij van Nederland. Hier worden in samenwerking met de monniken van abdij O.L.V. van Koningshoeven alle La Trappe bieren ontwikkeld en gebrouwen.

Wereldwijd zijn er slechts zeven Trappistenbieren die het logo Authentic Trappist Product mogen voeren. Zes hiervan komen uit België, één uit Nederland en dat is La Trappe. Alleen als het bier binnen de muren van een Trappistenklooster onder het toezicht en de verantwoordelijkheid van de monniken gebrouwen wordt, mag het de naam ‘Trappistenbier’ dragen.


Een deel van de opbrengst van de La Trappe bieren gaat naar de kloosters in Indonesië en Oeganda, die vanuit Koningshoeven zijn voortgekomen.
Bierbrouwerij de Koningshoeven is voor de jaren 2010 en 2011 verkozen tot Beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van de gemeente Tilburg.

La Trappe wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen, volgens een door de trappisten van Koningshoeven ontwikkelde receptuur. Er komen uitsluitend natuurlijke ingrediënten aan te pas, zoals hop, gerstemout en gist. De brouwerij haalt het water voor het bier uit eigen bron. De vergisting vindt plaats met een gistsoort die het meest actief is bij 18 tot 22 graden Celsius. Dit type vergisting staat bekend als ‘bovengisting’. Het bier wordt afgevuld op flessen met gist en suiker. Hierdoor gist La Trappe na op fles en ontwikkelt zich een uniek aroma. Onder de merknaam La Trappe brengt Bierbrouwerij de Koningshoeven negen speciale bieren op de markt.

Proeflokaal & Excursies
Midden in de prachtige tuinen van het Trappistenklooster ligt het Proeflokaal van Bierbrouwerij de Koningshoeven. Hier kunt u heerlijk genieten van de Trappistenbieren van La Trappe, lunchen op het terras, even bijkomen van een vergadering of zomaar een boek lezen bij de open haard. Klik op de bovenstaande links voor meer informatie over excursies, bezoekmogelijkheden en lunches.

Kloosterwinkel Abdij Koningshoeven
In de tuin bevindt zich ook de kloosterwinkel van de broeders van de adbij. Hier kunt u terecht voor alle La Trappe producten, zoals natuurlijk onze bieren, bijbehorende glazen en geschenkverpakkingen. De broeders verkopen hier ook hun eigengemaakte Trappistenbrood, koekjes en chocolade. Verder worden in de winkel ambachtelijke producten verkocht die in andere kloosters zijn gemaakt, zoals zeep, kaas, jam, mosterd en allerlei religieuze artikelen.

 

 

 

PUUR

PUUR van La Trappe is een ongefilterd, bovengistend, biologisch kwaliteitsbier met 4,7% alcohol.

PUUR van La Trappe: een doordrinkbaar, fris-hoppig, licht Trappistenbier. Bij het brouwen van dit bier zijn uitsluitend hoogwaardige, biologische ingrediënten gebruikt. Het is daarom dat Vader Abt heeft besloten tot de naam ‘PUUR’. De receptuur voor PUUR van La Trappe is geboren uit de combinatie van een continu streven naar topkwaliteit en een passionele toewijding aan bier, altijd met respect voor mens en natuur.

 

 

La Trappe Blond
La Trappe Blond is een sprankelend Trappistenbier van hoge gisting met 6,5% alcohol.

De verschillende hopsoorten die worden gebruikt in dit goudblonde bier zorgen samen met het Trappistengist voor een aromatische, fruitige en frisse geur. De smaak valt te omschrijven als licht moutig en licht zoet. Een fris en fruitig bier met een zachte bitterheid die in de nasmaak snel verdwenen is. De afdronk is hierdoor zacht en vriendelijk. In dit doordrinkbare bier wordt een prachtig uitgebalanceerde mix van complexiteit en eenvoud gevonden.

 

 

La Trappe Witte Trappist
La Trappe Witte Trappist is een ongefilterd, fris Trappistenwitbier met 5,5% alcohol.
La Trappe Witte Trappist is het eerste en enige Trappistenwitbier ter wereld en wordt uitsluitend gebrouwen met water, tarwe en hop. Er worden geen kruiden toegevoegd. De Saphirhop geeft het bier een citrusachtige geur. De droge, licht zurige smaak geeft dit bier een verfijnd karakter. Een echte dorstlesser die uitermate geschikt is voor de zomerdagen, maar waar men zeker ook in de andere seizoenen volop van kan genieten.

 

 

 

 

 

La Trappe Isid’or
La Trappe Isid’or is een ongefilterd Trappistenbier met een mooie symbolische waarde. Bevat 7,5% alcohol.
Isid’or is vernoemd naar broeder Isidorus, de eerste brouwer van abdij O.L.V. van Koningshoeven. In eerste instantie werd dit jubileumbier gebrouwen ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van de Trappistenbrouwerij in 2009. Isid’or werd echter zo goed ontvangen dat abt Bernardus heeft besloten om dit Trappistenbier in het vaste assortiment op te nemen. Dit lichtzoetig amberbier met karamelnote is ongefilterd, vol en zacht bitter van smaak en heeft een fruitige afdronk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s