Gauchos Grill Restaurant Spuistraat Amsterdam

De gauchos en de vele immigranten van uit Zuid-Europa die aan het eind van de negentiende eeuw en in het begin van de twintigste eeuw naar Argentinië trokken om er een beter bestaan op te bouwen, waren samen met de autochtone indianen, verantwoordelijk voor de huidige Argentijnse keuken. Spaanse, Italiaanse, Franse en Indiaanse invloeden zijn nog altijd merkbaar. Gezond en gevarieerd eten zoals de befaamde Argentijnse steak maar ook vis van de grill.

Een diner dat veelal wordt afgestoten met een heerlijk typisch zoet Argentijns nagerecht, flensje met “dulce de leche” of Don Pedro, roomijs met whisky en noten. Gerechten die gelukkig allemaal terug te vinden zijn op de uitgebreide menukaart van Gauchos die alle heerlijkheden van de Argentijnse keuken gewoon op Hollandse bodem presenteert.

De Argentijnse koeien hebben misschien wel het mooiste uitzicht van de hele wereld. Gras tot aan de horizon en alle ruimte om rond te dwalen. Alles wat ze eten is puur natuur met als resultaat, het beste rundvlees ter wereld. Na de slacht wordt het vlees vacuüm verpakt en net onder het nulpunt per koelschip vervoerd. Daardoor verliest het niets van de kwaliteit en blijft het mals. Zo komt het bij ons binnen en maken onze grillers er de allermooiste gerechten van. Bovendien is het 30% magerder en bevat mede daardoor minder cholesterol dan gewoon rundvlees. De behoefte
aan natuurlijk en vooral gezond eten heeft ertoe geleid dat Gauchos Grill-Restaurants, inmiddels na ruim 30 jaar, een groeiende kring vaste gasten heeft opgebouwd.

 

Wijnen

Bodega Norton is één van de modernste en technisch meest geavanceerde wijndomeinen ter wereld en gaat voor het beste van het beste. Of het nu om het persen gaat, het fermenteren of om barrels van Frans eiken.

Dankzij het unieke klimaat en bodemkwaliteit in Mendoza kunnen de druiven langzaam rijpen wat de wijnen hun opmerkelijke hun opmerkelijke smaakconcentratie verschaft. De vijf wijngoederen van Bodega Norton leveren uiteenlopende druivensoorten als Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Sangiovese en Barbera voor de rode wijnen en Chardonnay, Torrontes, Sauvignon Blanc voor de witte wijnen. Wijnen die allemaal stuk voor stuk terug te vinden zijn op de wijnkaart van Gauchos en veelal per glas te bestellen zijn.

Kijk ook op www.gauchossingel.nl

Ontvangst warm. Aanbevelingen prima. Wijn van grote klasse. Menu zeer gevarieerd, ondanks de grote hoeveelheden vlees die wij hebben gegeten.

Prijzen: Gamba’s met knoflookmayonaise € 12,00

Vissoep € 8,00

Gegrilde zalm € 16,00

Gaucho Selectión (350 gr) € 25,00

Diverse bijgerecht los te bestellen vanaf € 2,00

Compleet menu voor € 22,00

Prijzen 2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s