Gastronomie 2012

De beurs Gastronomie in de Jaarbeurs bood de vakbezoeker een keur aan producten en workshops. Dannij en Rob bezochten de beurs en delen de volgende onderwerpen in willekeurige volgorde met jullie. Foto’s Dannij van der Sluijs.

Geen verkoop aan particulieren, op Monte Scroppino na.

Vleeswarenbedrijf Fontijn heeft de hele route van “Weide tot keuken“ onder zorgvuldige controle. Waaronder de portionering van het vlees in kleine tot zeer kleine porties, de geautomatiseerde verwerking van de bestellingen,
de opslag en de uiteindelijke bezorging. We hebben kunnen proven dat dit de smaak van het vlees ten goede komt. Info: klik

Soms is vis om te zoenen!

-Jan Veerman Vis is een jong bedrijf dat zich sinds 1990 specialiseert in het leveren van visproducten aan horeca, instellingen en grootverbruik.

Zij kopen hun vis onder eigen beheer in op verschillende afslagen in Nederland, zodat zij verzekerd zijn van dagverse kwaliteitsproducten tegen een goede prijs.

Ook hebben zij dagelijks contact met commissionairs op diverse Europese visafslagen om ook op het gebied van buitenlandse visproducten zeker te zijn van kwaliteit.

Het bedrijf is HACCP gekeurd en zij beschikken over een EG nummer (6713).

Hun visproducten worden door middel van koelwagens door het hele land getransporteerd. Info:  klik

The Nina pita experience bleek vooral een smaak-ervaring.

Slow baking en steenoven in combinatie met een laag gist gehalte en zonder toevoegingen zorgen voor smaakvolle en geurige pitabroodjes.

Naar smaak met zacht fruit of hartig te vullen. Te gebruiken voor sandwiches, voorgerechten, maaltijden en snacks.

De pita’s zijn volledig afgebakken en daarna bevroren, zodat Nina’s pita zo goed vers smaakt na het ontdooien of opwarmen. Meer weten: klik

Kraan Vlees-service

Al meer dan 25 jaar leveren zij vlees(producten) volgens de allerhoogste standaarden en voldoen ze aan alle (internationale) richtlijnen van HACCP tot EG-B, -C, -K en Q-normen. zij combineren die kwaliteit met stipte levering en scherpe prijzen.

Als vaste klant profiteert u van hun exclusieve, aantrekkelijke aanbiedingen en een compleet assortiment, met meer dan 2.500 producten.

Waardsrund

Maak kennis met dit ambachtelijke en oer-Hollandse rundvlees. De pure, volle smaak is het resultaat van zorgvuldige verzorging van deze “Blauwe Belzen”. Het Waards Rund graast in de Snelrewaard, langs de oevers van de Hollandse IJssel. Of de runderen genieten in de stal van een zorgvuldig samengesteld menu van biologische soja, maïs, bierbostel, suikerbieten, aardappelvezels, hooi, stro en biologische kruiden. En dat proef en ruik je heel duidelijk. Info: Klik

Lebo Kaas is dé specialist in het bereiden van verse roomkaas uit melk die zij zelf ophalen bij hun eigen boeren in de regio. De loeiverse melk wordt verwerkt tot roomkaas in diverse smaken en verpakkingen. De producten worden al meer dan 10 jaar met veel passie en enthousiasme geproduceerd geleverd aan de consumentenmarkt, food-service en industriële markten.

Voor Lebo Kaas gaat de ontwikkeling van de lekkerste smaken en producten samen met een duurzame benadering. Ze vinden het belangrijk dat ze als bedrijf de juiste zorg besteden aan product, mens, dier en natuur. Binnen het programma ‘Duurzame Weidezuivel’ zetten ze samen met hun boeren goede stappen richting een betere leefomgeving voor mens en koe. Zo komt alle melk uit het Groene Hart en gaan al hun koeien in het voorjaar en zomer de wei in! Info: Klik

Tomatenkwekerij Smulders is een modern en innoverend bedrijf met zowel tros- en pruimtomaten als snijtomaten. Het bedrijf is een maatschap van Corné en Wilma Smulders.

Hun tomaten worden duurzaam en milieubewust geteeld. Ze werken met een warmtekrachtcentrale. Zo’n centrale gebruikt aardgas niet alleen om kassen te verwarmen maar ook om elektriciteit op te wekken. Zo zijn ze zelfvoorzienend in stroom en warmte en wordt de overproductie verkocht aan het energiebedrijf

Anti Wat? Anti Klieder? Ja, je leest het goed: Anti Klieder!!

Tomaten met een stevige, sappige kern: een uitvinding van de natuur. Waardoor je kunt genieten van heerlijke tomaten, maar dan zonder geknoei. Niet meer dat geklieder met snijden of de spetters op je blouse. En bovendien lekt het sap van de tomaat niet op je boterham. Info: Klik

Rougié Foie Gras is 100% Frans. Alle eendenlevers van Rougié worden geproduceerd op Frans grondgebied. Ganzenlever is een uitstekende bron van vetzuren en vitamines. De eenden brengen 85% van hun tijd door in de open lucht. Alleen de eerste drie weken brengen ze door in een verwarmde omgeving. Daarna zijn ze vrij om naar buiten te gaan. Het vetmesten kan alleen bij deze eenden omdat ze van nature hun lever kunnen volpompen met energiereserves. Deze reserves zijn nodig voor de trek naar het zuiden of voor het broeden. Het vervetten van de lever is te wijten aan de voeding. De lever kan in een korte tijd weer zijn normale grootte terugkrijgen. Voor de mens is dit levensgevaarlijk. De eenden worden dus niet misbruikt. Info: Klik

Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken. Alleen de beste ingrediënten zijn goed genoeg voor ‘le pain grand-mère’ en de andere broden van Dimitri Roels en zijn bakkers. Vlaamsch Broodhuys liet Nederland als pionier in 1996 kennismaken met ‘brood zoals brood bedoeld is’.

Dimitri Roels is pionier in ons land, als het gaat om modern gebakken zuurdesembrood: ,,Wat ik belangrijk vind, is mensen te laten genieten. Elke dag weer. Dat had ik toen ik nog kok was en dat heb ik nu als bakker.’’ Info: Klik

De slakkenkroket was wel even ‘slikken’. Hot Escargot is een jong en ondernemend bedrijf dat is gevestigd in Nederland en Portugal.

De kwekerij bevindt zich in de omgeving van het plaatsje Maiorca.

Sinds 2005 worden hier slakken gekweekt van topkwaliteit. De slakken voeden zich met groene kruiden en groeien in alle rust voorspoedig op.

De ontwikkelingen bij Hot Escargot gaan niet met een slakkengang. Momenteel zijn ze druk met de productie van de slakkenkroket. In samenwerking met Piet Laan uit Heerhugowaard. Info: Klik

Vianny’s jam, relish en meer

Alle producten zijn bereid uit zorgvuldig geselecteerde vruchten, groenten, kruiden en specerijen. De verwerkte grondstoffen zijn veelal gerelateerd aan het seizoen. Hierdoor is het assortiment constant in beweging En dat alles natuurlijk zonder toevoeging van kunstmatige smaak-, kleur- en conserveermiddelen. Het brede assortiment bestaat uit zowel zoete als hartige variëteiten van  o.a. jam, relish, chutney, gelei en fruitboters. Laat u verrassen door de diverse smaakvariaties die perfect combineren bij allerlei gerechten en gelegenheden. Info: Klik

Tijdens de Gastronomie beurs gaf TNO een demonstratie over het printen van voedsel, gebruikmakend van zogenaamde 3D printtechnieken.

3D printen is een innovatief fabricageproces waarbij een object direct vanuit een 3D computerdesign laag voor laag wordt opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van printtechnologie of met behulp van lasers.

Deze technieken kunnen gebruikt worden voor de productie van voorwerpen van één materiaalsoort, maar kunnen ook gebruikt worden om verschillende materialen met elkaar te combineren waarbij elk materiaal bijvoorbeeld met een aparte printkop wordt gedeponeerd. Een voorbeeld van een 3D printsysteem met meerdere printkoppen is de recent door TNO ontwikkelde PrintValley machine.

Dit soort technologie maakt het mogelijk om in de toekomst nieuwe type productiesystemen te maken waarmee complexe multimateriaal producten opgebouwd kunnen worden. Hiervoor zijn toepassingen te vinden in een reeks van sectoren zoals elektronica, zonnecellen, verlichting en voeding.

TNO kan door het combineren en samenbrengen van de vele verschillende disciplines die ze in huis heeft unieke innovatieve en duurzame oplossingen bieden. Voedsel printen is een voorbeeld van de multidisciplinaire werkwijze TNO, waarbij kennis over, mechatronica, 3D industrieel printen en specifieke voedingskennis op het gebied van ingrediënten, formulering, alsmede textuur en structuur is gecombineerd. Info: Klik

Exceptionel is een import en wereldwijd export bedrijf en is exclusief agent voor unieke en innovatieve producten.
Wij zijn altijd op zoek naar exceptionele uitvindingen en bieden producenten mogelijkheden voor distributie in binnen- & buitenland.

De Press Art citroenpers is niet alleen een verfraaiing van de tafel. De Press Art is zeer effectief, zelfs voor de meest veeleisende mensen. De tijd van gepriegel en vieze plakkerige vingers is voorbij! Het is ideaal voor visgerechten, carpaccio, thee, etc..

De citroenpers is zeer economisch en geeft wel tot 50% meer sap. Dit komt omdat de citroen optimaal wordt geperst. Info: Klik

Saborpuro importeert ambachtelijke delicatessen uit Spanje, met name uit Andalucía.

Lekkernijen gemaakt met respect voor traditie, natuur, mens en dier. Puur, eerlijk en duurzaam.

Turrón is een Spaanse soort nougat, waarvan de recepten nog stammen uit de Moorse tijd en die gekenmerkt wordt door het hoge percentage aan amandelen, is minder zoet dan de in Nederland bekende (Italiaanse en Franse) nougat en bevat alleen natuurlijke ingrediënten en dus geen glucose. Info: Klik

Sinds 1989 staat Diversi Foods gekend voor authenticiteit, kwaliteit en innovatie binnen de bake-off sector.

Respect voor originele recepturen, voldoen aan de kwaliteitseisen van de consument en het op de voet volgen van nieuwe trends in de markt, vormen de basis voor nieuwe productontwikkelingen en uitdagingen.

Bovendien wenst Diversi Foods steeds de beste kwaliteit aan te bieden door alle grondstoffen die verwerkt worden te onderwerpen aan strenge selectiecriteria.

Versheid, geur en kleur van een product zijn uiteindelijk van cruciaal belang, want zij bepalen uiteindelijk in belangrijke mate de keuze van de consument.

Om u daarbij de adviseren staat er een Technisch Consulent u permanent ter beschikking.

Door de ervaring en de passie voor het vak is Diversi Foods inmiddels uitgegroeid tot een internationale speler op de West-Europese markt. Info: Klik

Distilleerderij Rutte produceert geen alcohol, maar verwerkt het. Alcohol wordt voor hen vervaardigd door “branders” in branderijen, en het is voor hun distillateur net als fruit en kruiderijen een halfproduct om heerlijkheden voor consumptie mee te stoken. Rond 1830 kwam Simon Rutte naar Dordrecht om zich als zelfstandig distillateur te vestigen. In 1872 vertrok hij naar het huidige adres aan de Vriesestraat en nu, vijf generaties verder, distilleert men bij Rutte nog steeds op dezelfde eigenzinnige wijze als destijds voorvader Simon dat deed. De jenevers van Rutte hebben elk een specifieke en herkenbare smaak. Ze worden vervaardigd van de beste grondstoffen in de enkelvoudige ketel. Rutte maakt jonge en oude jenever én jenever die jarenlang op eikenhouten vaten gerijpt wordt. Info: Klik

M. Ruig en Zonen B.V. is van een echt familiebedrijf met een wild en gevogelte assortiment uitgegroeid tot een leverancier van een specialistisch én ambachtelijk assortiment. Profiterend van de ruim 120 jaar aan ervaring in wild en gevogelte onderscheiden zij zich zowel in kwaliteit als in assortiment.

Sinds 1994 is Ruig als Freshpartner van Sligro gevestigd in de verschillende zelfbedieningsvestigingen. Daarmee werd Ruig binnen Sligro/VEN verantwoordelijk voor de complete poelierafdeling. Tot nu toe is het aantal vestigingen uitgegroeid naar 31. Daarnaast worden de wild en gevogelte producten van Ruig geleverd via de Bezorgservice-groothandels. Info: Klik

Herderhammen zijn uitsluitend afkomstig van schapen die begeleid door een herder de heidegebieden, dijken, uiterwaarden en andere natuurgebieden begrazen, ze zijn voor het natuurbehoud onontbeerlijk. Herderham is verrassend zacht en vol van smaak. Het eigen karakter is een bron van culinaire inspiratie. De natuur is één grote kruidentuin van duizenden smaken, in Herderham laat dat immense pallet zich zien.

De ambachtelijke ham, met of zonder been verkrijgbaar, werd uitvoerig gemasseerd met fijn zeezout, waarna een zeer langdurige droging volgde. Hoewel schapen nu eenmaal niet bekend staan om een mooie vleessmaak, is Herderham het toppunt van gastronomische subtiliteit, van nature passend in de topgastronomie. Een streekproduct met een verhaal: via de unieke code kunt u bij track & trace traceren wie de herder was en waar zijn kudde graasde! Infio: Klik

Voor de productie van de natuurlijk gedroogde Ganda Ham, gebruikt men slechts drie ingrediënten: varkensvlees, zeezout en… de tijd. Er worden geen nitriet, smaak- of kleurstoffen toegevoegd. Het ambachtelijk proces van het droogzouten en de natuurlijke rijping hebben een specifiek en rijk aroma als resultaat. Volgens de overlevering

Het productieproces is volledig geënt op de traditionele methode van de varkenshouders. De uitgeselecteerde achterhammen worden aangeleverd en stuk voor stuk geïnspecteerd op hun kwaliteit. Elke ham wordt gewogen en gelabeld om de traceerbaarheid te verzekeren. Om de verse hammen na het transport op gelijke kerntemperatuur te brengen, worden ze een tot twee dagen geacclimatiseerd in de koelkamer. Info: Klik

Beuk Foodservice is één van de toonaangevende organisaties op het gebied van appeltaarten, cakes, gebak, patisserie, “ready-to-serve” desserts en snacks. Als producent en leverancier bieden Beuk Patisserie en Goutier “ready-to-serve” een breed assortiment met kwalitatief hoogwaardige producten ten behoeve van vele foodservice segmenten zoals hotels, koffiebars, lunchrooms, bedrijfs- en partycatering, instellingen cafe’s en restaurants.

Beuk ( banketbakkers sinds 1900 ) ontwikkelde met eigen banketbakkers reeds vele jaren gebakprodukten en selecteert daarvoor nog altijd de beste ingrediënten en productiemethoden. Doordat Beuk dagelijks in contact is met haar afnemers zijn zij in staat voortdurend verbeteringen door te voeren om aan de individuele wensen van de klant tegemoet te komen. Info: Klik

Koffiebranderij J.W. Hesselink & Zn is een ambachtelijke koffiebranderij. Zij zijn gespecialiseerd in kwaliteitskoffie, waaronder diverse espresso melanges en filterkoffie. Hun doelgroep is de out of home markt, oftewel de betere bedrijven, die net als zij investeren in kwaliteit. Daarnaast levert Hesselink Koffie diverse koffieapparaten, maar ook servies e.d.
Kortom; met Hesselink Koffie haalt u een totaalconcept in huis. Info: Klik

Monte Scroppino Ice cold® thuistap

Vanaf nu te reserveren bij Monte Scroppino Ice cold®; de THUISTAP! Bij 10 of meer gasten is de Monte Scroppino Ice cold® thuistap de ideale partybooster. In 4 simpele stappen tap je je eigen glas Monte Scroppino Ice cold®.

1. Stop de stekker in het stopcontact,

2. Schenk 5 liter Monte Scroppino Ice cold® in het systeem,

3. Na 30 minuten wachten is de mix op temperatuur,

4. Trek aan de handel en je hebt een glas vers gemixte, ijskoude Monte Scroppino Ice cold®!

Geef je een feestje en heb je flink wat mensen uitgenodigd? De Monte Scroppino Ice cold® thuistap biedt een originele uitkomst voor als je weer eens iets anders wilt! Zonder enig omkijken heb je al na een half uurtje de hele avond de perfecte ijskoude Monte Scroppino Ice cold® waaruit iedereen zelf een glas kan tappen. Info: Klik

Le Nouveau Chef Na het succes van het model Nero wit, komt het designteam met de zwarte variant! Koksbuis Nero heeft een slim fit pasvorm en het gemak van een zwarte 2-weg rits (zowel van boven als onder te openen), welke subtiel is weggewerkt. Daarnaast heeft dit model een dubbele kraag (uniek en geregistreerd ontwerp van Le Nouveau Chef), waardoor deze koksbuis een sportieve look krijgt. Het draagcomfort wordt extra verhoogd door de stretch in de stof.

Kenmerken:

  • Effen zwart
  • Polyester/ katoen (65% / 35%)
  • Stof met stretch
  • Lange mouw
  • Dubbele kraag
  • Makkelijk oprolbare mouwen
  • 2-weg rits
  • Pennenzakje
  • Machinewas tot 60 ºC.
  • Maatvoering XXS – 4XL

Stof eigenschappen: Polyester/Katoen (65/35): Duurzaam – robuust – krimpt, vervilt en scheurt nauwelijks – kleurecht – eenvoudig onderhoud – doorstaat de zwaarste belastingen. Info: Klik

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s