Huishoudbeurs 2014

Mannen op de huishoudbeurs.

De huishoudbeurs mag van oudsher een vrouwenbolwerk worden genoemd. Mannen gingen wel mee met hun vrouwen maar hun aantallen waren niet noemenswaardig. Eigenlijk valt hun aanwezigheid tussen de hordes vrouwen met hun boodschappentassen op wieltjes nauwelijks op. Wat hebben mannen daar te zoeken tussen dat shoppen in het kwadraat? Ik kan u vertellen: ALLES. En de huishoudbeurs zelf is die mening ook toegedaan. Dit jaar was er zelfs een heus mannencafé waar mannen onder het genot van een consumptie (biertje natuurlijk) kunnen darten, biljarten en natuurlijk Olympische Spelen kijken terwijl hun vouwen de vele kraampjes en stands afstropen.

Uw verslaggever is ook dit jaar daar weer heen geweest samen met zijn vriend in het ondeugd, Rob Bruintjes. U leest het goed, ondeugd. Dit noem ik zo omdat we altijd ongelofelijk veel plezier hebben. Dit begon al in de eerste hal. Daar stond een stand van witte reus. En ja Rob in zijn witte shirt en een lengte van 2,21 meter. Wie kan dan beter even de witte reus verbeelden dan hij. Rob heeft daar mee gedaan met een spelletje en had meteen al prijs, een kleurendoos. Kan Rob lekker als hij thuis even niets te doen heeft een kleurplaat inkleuren. Een stukje verderop stond een stand die spelletjes verkocht. Goliath was de naam. Ja, dat soort bedrijven trekt Rob aan. We hebben daar aan een van de spelletjes meegedaan. Een grote cirkel met allemaal letters waarop je een rondje met je kleur moest neerleggen als je het woord gevonden had. Het eerste word was vakantieland. Wij zoeken, Spanje, Italië, Frankrijk. Nee, het stond er niet tussen. Kwamen we er na 5 minuten achter dat het woord dat we moesten vinden “vakantieland” is. We voelden ons verschrikkelijk blond.

Naast allerlei verkopers, standwerkers en multinationals kom je op de HH-beurs ook maatschappelijke organisaties tegen. Eén daarvan is de brandweer. De mannen en vrouwen van de brandweer waren aanwezig om te laten zien hoe belangrijk het is om goede rook- en CO2-melders te hebben in je huis. Bij brand wordt je dan voortijdig gewaarschuwd en is de overlevingskans groot. Wat er gebeurd als je in een brandend huis zit en niet zelf weg kan komen werd gedemonstreerd door een cabine die helemaal gevuld was met rook. Je mocht daar als brandweerman of vrouw naar binnen om een pop te redden. Helaas heb ik de pop niet gevonden.

Na een tussenstop bij een verkoper van Bosse Bollen, we kunnen het niet laten, kwamen we bij een verkoper van chocolade terecht. Heerlijke romige chocola in verschillende smaken die wegsmolt op je tong. Daar mogen ze mij zelfs midden in de nacht voor wakker maken.

Inmiddels was het tijd geworden om een lekker snackje te pakken. Dan moet je naar een andere hal. Via de 9-maandenbeurs zijn we in de snack hal terecht gekomen. De vette walm van gebakken snacks komt je al tegemoet. Grote bedrijven presenteren hier hun waren die ze via (hun) winkelketens aan de man brengen. Midden in de hal staat Beckers snacks. Hier worden vrouwen, en na een leuke opmerking van Rob en mij, ook mannen uitgenodigd om aan een tafel te komen zitten en het assortiment van snacks te proeven. U raadt al wie die mannen waren die mochten gaan zitten. Wij, tussen al die dames. We hebben daar een paar leuke minuten beleefd. Vervolgens langs de Remia voor een patatje naar de jumbo. Hier zochten ze iemand die met de demo koks mee wilde koken. Dat werd Rob. Hij kreeg een slabbetje om waarvan werd verteld dat het een kookschort was. Kok heeft hier samen gekookt met Monique Nefkens, een veelbelovende aan het begin van haar carrière jonge kokkin die ook nog eens winnaar was van de zilveren champignon. Met producten die bij de jumbo te koop zijn heeft Rob een heerlijke couscous met kabeljauw bereid. Het publiek heeft hier heerlijk van gegeten.

Als laatste zijn we deze HH-beurs dag nog langs een oude bekende van Rob gelopen. Tim Coronel. Bezoekers van de beurs mochten met hem op de foto bij de auto waarin hij Parijs-Dakar heeft gereden. En dan niet vergeten om daarna net zo lekker te willen ruiken als Tim. Tim stond hier voor het luchtje Armando. Of dit ook voor dames was is mij helaas door alle spanning die het met hem op de foto gaan met zich meebracht vergeten.

Ja, beste mensen, Rob en ik zeggen “we love de Huishoudbeurs”. Volgend jaar maar weer Rob?

Dannij

IMG_5240 Dubro dame IMG_5244 Dannij bij Persil IMG_5247 Blue Wonder IMG_5249 Bij Goliath Woordzoeker IMG_5258 HandsOff IMG_5260 Wensmuur IMG_5271 Go Tan IMG_5270 Belgische spekken IMG_5275 Dannij en Rob bij Milka uitsnede IMG_5282 Boswandeling IMG_5283 Baileys IMG_5288 43 of ouder? IMG_5289 Villa Massa IMG_5301 Beckers IMG_5306 Remia IMG_5311 Koken bij Jumbo IMG_5313 Koken bij Jumbo IMG_5324 Rob en Tim Coronel IMG_5329 I love huishoudbeurs IMG_5234 Rob en Joop bij Honig

Advertenties

Over langemensen

Al sinds 1984 behartig ik de belangen van lange mensen. Begonnen als een soort hobby doe ik dit nu op een professioneel niveau. In 1997 heb ik het bedrijf Uniform opgericht waarmee ik nu twee tijdschriften exploiteer, producten promoot, gastcolleges geef en nog veel meer. In 2011 ben ik redacteur geworden bij de site autokiosk.nl
Dit bericht werd geplaatst in eten en drinken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s